معنی و مفهوم هوشمند سازی چیست ؟
می خواهیم بدانیم هوشمند سازی چیست ؟در خصوص هوش و استعداد نمی خواهیم صحبت کنیم.
همه به خوبی می دانیم که وقتی موضوع هوشمند سازی در میان باشد منظور استفاده از برخی از پارامترها و ابزارها به منظور ساده تر کردن و حرفه ای تر کردن روش زندگی است.
در جامعه امروزه یا عصر فناوری و اطلاعات هم به راحتی می توان به این نتیجه رسید که هوشمند کردن بسیاری از فعالیت ها مساوی است با استفاده از برنامه ها و روش هایی که مبتنی بر ابزارهای فناوری و اطلاعات باشد.
تعریف هوشمند سازی چیست ؟
در نتیجه به صورت کلی و صرف نظر از تمامی تعاریفی که در سایت ها و کتاب های مختلف در مورد هوشمند سازی خوانده ایم باید در ساده ترین تعریف بگوییم هوشمند سازی یعنی استفاده از تکنیک ها و ابزارهای فناوری و اطلاعات به منظور مدیریت، ادراه صحیح امور، ساده سازی فعالیت ها، ارتقا سبک زندگی، حرفه ای تر شدن کارها و فعالیت ها، سرعت بخشیدن به امور، انجام کار صحیح ، کاهش مصرف انرژی و بصورت کلی استفاده حداکثری از کیفیت و سرویس هایی که می توان از فناوری اطلاعات در راستای شاخص ها و فاکتورهای زندگی از آن بهره گرفت.
در نتیجه هوشمند سازی استفاده از تکنیک های فناوری اطلاعات برای زندگی بهتر شد.

بستر های هوشمند سازی چیست ؟
اما این هوشمند سازی نیاز به بستر دارد.
این بستر می تواند یک ابزار کوچک مانند تلفن همراه باشد که در خدمت افراد در می آید و یا می تواند یک شهر و یا کشور باشد که با یک دکمه کاری را انجام دهد.
پیاده سازی هر یک از عملیات های فناوری اطلاعات در هر یک از این بسترها می تواند اتفاق می افتد و در نتیجه ما را وارد دنیای بی انتهای هوشمند ها می کند.
اینجاست که با واژه ای به نام مدرسه هوشمند، شهر هوشمند، یخچال هوشمند و غیره مواجه می شویم.
طبیعی است که با رشد جمعیت و زندگی شهری ، فناوری هوشمند سازی به یک ضرورت تبدیل می شود تا بتوان با استفاده از آن مهم ترین ابزارهای استراتژیکی را ایجاد کرد و با استفاده از آن بسیاری از امور را مدیریت و اداره کرد.
هوشمند سازی شاید به ظاهر برخی از مشکلات را با خود به همراه داشته باشد اما بصورت کلی فواید بی شماری دارد.